Despre sexualitatea feminina si discriminarea ei

Va prezint o carte excelenta : dr Gerard Leleu (sexolog) – Cartea Dorintelor, ed TREI  http://www.edituratrei.ro/product.php/Dr_G%C3%A9rard_Leleu_Cartea_dorin%C5%A3elor/1990/

Dr Gerard Leleu (un barbat care isi asuma partea de feminitate din propria personalitate) vorbeste in Cartea Dorintelor despre discriminarea femeii si agresiunea impotriva femeilor facuta din timpuri foarte vechi. (vezi si Evul Mediu – scrierile sfintilor parinti si opinia bisericii in genere despre femei). De ce? Deoarece, barbatul a recunoscut in femeie o forta prin sexualitate si i-a infrinat sexualitatea si erotismul in forme foarte drastice (controlul barbatului asupra femeii s-a manifestat prin casatoria monogama, mutilare fizica, sechestrare, ostracizare, lapidarea femeii adultere ). Sexualitatea femeii este plina de mistere, a barbatului nu. Barbatul “se pierde” in fata fascinatiei sexului femeii care nu se lasa total descoperit. Sexul barbatului e la vedere, nu e ascuns. Iata ca aceasta discriminare a dus la frigiditate si anorgasmie la femeie, cind ea culmea este multiorgasmica de la natura. (vezi pag 45-52)….”majoritatea femeilor continua sa fie supuse aceleiasi represiuni motivate de cele trei religii patriarhale: iudaismiul, crestinismul si islamul”. (Pag 50)
Fiind constienti de puterea sexuala a femeii, barbatii nu i-au permis mult timp sa acceada la educatie, invatatura, cultura, ci au tinut-o in umbra. Asa se explica de ce personalitatile creative care au dat omenirii opere fantastice au fost barbati. In timp ce acesti barbati inventau, femeile de acasa creasteau copii dupa copii. Aceste femei au reconstuit tari intregi cind barbatii plecati in razboaie nu s-au mai intors acasa.

In vremurile noastre femeia occidentala si-a asumat partea ei de masculinitate, avind acces din ce in ce mai mult la functii de conducere, la putere. G L spune ca daca la putere ar fi mai multe femei nu ar mai exista razboaie. Inclin sa ii dau dreptate. Din nefericire, barbatul occidental – in genere (nu mai vorbesc de cel oriental) nu a invatat sa isi asume partea lui de Umbra – partea feminina: empatia, vulnerabilitatea…insa a ajuns sa se teama de masculinitatea pe care o vede in femeie.

G Leleu, A Gratch si alti specialisti vorbesc despre scindarea din mintea barbatului intre cele doua femei Fecioara Maria si Maria Magdalena. In plan practic, barbatul se insoara  cu una (care ii aminteste de mama – Fecioara Maria – femeia materna) si cu alta face sex (genul Maria Magdalena – femeia sexi, prostituata). In mintea multor barbati si astazi exista prejudecata ca sotia nu trebuie sa fie sexi, la fel cum amanta – “prostituata” nu poate fi o “femei onorabila”.  Realitatea este ca si sotia (care e femeie inainte de a fi mama) are dorinta…si inca mare (poate neconstientizata – tot din cauze sociale) si prostituata poate fi cuminte si “cu minte “. Cind barbatii vor putea sa recunoasca in aceeasi femeie cele doua ipostaze atunci nu vor mai fi tentati de a alerga mereu dupa “celalalt” tip de femeie.

Cris A Levitchi psihoterapeut

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: